seven yıldır kullanıyorum gayet memnunum. Benim için Helloç bir rahatsızlık oluşturmadı. Başka bir ürün kullanmayı düşünmedim bile.
Solüsyonsuz bir lens düşünülemez. Lensleri çıkardıktan sonra ilk olarak solüsyon kullanarak temizleme işlemi yapılır. Ardından da yine aynı solüsyonun eklendiği gözlük kaplarına solüsyon dökülüp ikinci kez lensler içine bırakabilir.
Lens solüsyonlarının içerisindeki farklı bileşenlerden oluşan çözeltiler, laboratuvar ortamında birden fazla check aşamasından geçtikten sonra üretilir. Bu özel solüsyonlar hem kontak lenslerinizi hem de göz sağlığınızı dış etmenlerden korumanıza gardenımcı olur. Dışarıdan gelen çeşitli organizmalara maruz kalan lenslerinizi hijyenik bir şekilde temizlemenin ve korumanın tek yolu solüsyon kullanmaktır.
Bu yöntemle lensler iyice durulanarak temizlenebilir. Temizlendikten sonra, koruma kabına konur. Bu süreçte kabın temiz ve kuru tutulması gerekir. Lensleri kapta bekletme süresi boyunca hijyenik ve güvenli bir ortam sağlamaya özen gösterilir. Bu durum, enfeksiyon riskini azaltmaya lawnımcı olur. Alternatif olarak tercih edilen geçici çözümlerin sadece zorunlu ve acil durumlarda başvurulması gerektiğini göz önünde bulundurmak faydalı olur.
Lenslerin bakımı ve sağlıklı şekilde muhafaza edilebilmesi için kullanılan lens solüsyonu ile ilgili büyük önem taşıyan konuların başında, “Lens solüsyonu nasıl kullanılır?” sorusunun yanıtı gelir. Lens solüsyonu kullanırken şunlara dikkat edilmelidir:
Kısa süreli tatillere çıkan kişiler, çantalarına küçük boy lens solüsyonu koyabilir. Bu sayede gözünüzde hassasiyet oluştukta lenslerinizi temizleyebilirsiniz. Ayrıca sürekli olarak lens suyu konulan kapların da mutlaka temizlenmesi gerekir. Kutular da solüsyonla temizlenerek dezenfekte edilebilir.
Lensleri solüsyona yerleştirin: Temizlediğiniz lensleri, önceden hazırladığınız solüsyona yerleştirin. Bu aşamada lensleri, solüsyonun içinde birkaç dakika bekletin.
Birbirinden kaliteli lens suyu markaları tarafından hazırlanan ürünler, kullanılan lensin yapısına göre çeşitlilik gösterir. Sert, yumuşak, koruyuculu vb. farklı içeriklere sahip lens solüsyonları mevcuttur. Gaz geçirgen, sert lensler için özel olarak üretilen sert lens solüsyonu çeşitleri, etkili bir koruma ve temizlik sağlar. Malzemenin sert yapısına, esnekliğine zarar vermeden dezenfeksiyon işlemi uygular, nemlendirilmesini sağlar. Yumuşak lens solüsyonu seçenekleri ise çok amaçlı ve peroksit içerikli olmak üzere iki ayrı şekilde üretilir.
Gerek lens seçimlerinde gerekse de günlük lens kullanımlarında oldukça özenli olmak gerekiyor. Bu anlamda lens solüsyonu konusunu çOkay özel bir başlık altında incelemek şarttır. Lens solüsyonu, lensin günlük olarak temiz tutulması açısından büyük öneme sahiptir. Lens solüsyonu içeriğini şimdi biraz daha detaylı olarak inceleyelim.
Bu açıdan kontakt lens kullananların düzenli olarak solüsyon desteği almaları kritiktir. Lense tolerans düşeceğinden batmaya dair bazı belirtiler doğar.
Lensinizi avuç içine alarak ve birkaç damla lens solüsyonu dökerek temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak lens gözünüzdeyken lens solüsyonunu lensinize dökmeye çalışmamanız gerekir.
Bu durumda kontakt lenslerin ortaya çıkması gözlük kullanımını sevmeyen fakat numaralı göz ürünü kullanmak zorunda olanlar için seçenek sundu. Kontak lenslere nazaran gözlük kullanmak göz sağlığı açısından ve estetik kaygılardan ötürü kullanımı daha dezavantajlıdır. Bu dezavantaj numaralı ürünü kullanmamaya sebebiyet verebilir dolayısıyla göz sağlığını daha fazla etkiler.
Solüsyonlar, gözyaşı pH seviyesinde olmalıdır. Ürünün gözlere uygun pH seviyesinde olması en önemli kriterler arasında yer alır. Eğer lens solüsyonu gerekli oksijeni sağlamıyorsa doktorunuza başvurarak damla ya da nemlendirici sprey edinebilirsiniz.
Bu aşamada lensleri takmak ya da çıkarmak click here için elinizin hijyenik olduğuna dikkat etmeniz gerekir. Göz, lens suyu tarafından temizlenerek sağlıklı bir hâl alır.